Monday, 11 June 2012

* Kucing Kucing Kucing *



     Hi to readers and Assalamualaikum :) Sihat ? Alhamdulillah jika anda semua sihat :) Yang tak sihat tuhh cepat-cepatlah makan ubat semoga badan tuhh dapat menerima ubat tersebut untuk pulihkan badan anda. Itu cuma hanya satu ujian buatmu daripada Allah S.W.T, bersabar dan bertawakal lahh kepadanya okayy ? Smile :) 
      
      Okaylahh, kita berbalik kepada tajukk yang akan Hafiz sampaikan sebentar sahaja lagi. Tajuknya sudah terbuktikan apa yang Hafiz hendak karangkan kann ? Okayy, sebenarnya kann Hafiz paling suka haiwan KUCING dalam semua haiwan in the world you know. Don`t know why maybe because it really cute for me. Dengan hanya muka simpatinya sahaja, Hafiz mudah tercair dengan pandangan simpatinya, it really cute. Serious.

        Hafiz dah banyak jugak kucing yang Hafiz membelanya, nanti Hafiz upload photonya okayy ? Bersabar dulu, jangan *GELOJOH* sangat xD. Bersabar itu separuh daripada iman. Mulalahh membebel ceramah ni :D Hehehe, okayy-okayy, kita continues balikk. Tak silap Hafiz lahh kann, Hafiz hanya dapat simpan beberapa gambar kucing laa, sebab yang lain maybe tak sempat, nevermind laa. Yang penting i really love them <3 Muahh sikit >< Nakk jugakk ? Nahh amikkkkkk ! MUUUUAAAAAHHHHHHHHHHHH ! Puas kamu ? xD Ececehh, jangan melebihh suka sangat, jadi lain karang xD

       Photo yang pertama dan juga tangkapan yang pertama buat kucing-kucingku dan Hafiz pon taktau yang kucing ni, kucing ke berapa dah Hafiz bela. Watch Out !




         Inilahh dia, sebenarnya ada lagi kucing yang belom diupload masuk ke dalam lappy, gambar kucing yang berlainan tuhh ada dekat handphone my mom. Buat kenangan lettew, kucing yang lagi satu tuhh lupa nak upload sebab kucing tuh dah MATI . Sedih sesangat. Miss putihh (The name) Hmm, nevermind. Continues berbalik kepada picture tersebut. Nampak tulisan pada gambar kedua tersebut ? Ia bernama KENET. My dad yang beri nama tersebut. My dad and this cat memang rapat sejak ketemu sehingga sekarang :') Sweetnya. Dia ni penyayang and kalau sebut je nama dia, segera dia pergi ke tempat kamu and gesel-gesel kaki anda. Dia AWESOME cute cat and i really love KENET untill it die :') #WhenTheMomentSoSad. Sekarang dia ada anak *TIRI* entahh macam mana kucing tiri tuhh datang tetiba diorang makin lama, makin mesra pulakk dengan KENET tuhh. Dia ada anak kandung 3 kesemuanya jantan tetapi sayangnya seekor diambil orang, seekor lari menghilangkan diri dan seekor lagi mati. #DifferentMoment Haishh, sentiasaku sabar benda yang telah terjadi dan terus continues my life with them.

          Moreover, this is my new cat, new style and macam-macam new :D Dia masih kecil dalam kurungan 2-3 bulan lagi. Masihh muda dan dia makin aktif sekarang. Seronok bermain dengan si dia. This is the photo when i snap the picture. Watch Out !



          Nahhh ! Comel takk ? I though this is my cat it so cute since i *membelanya* before. Oh My Englishh ! :O The name is MOK because kalau kita tengok dengan jarak yang dekat, dia nampak gemok lagi-lagi dengan bulunya yang agak lebat itu. Tapi sebenarnya bila kita pegang badannya, rasa tulang je sebenarnya -.-. Kucing ini jugak berwarna oren-oren dan sedikit berwarna putih di bahagian perotnya dan kakinya. Kita tengok picturenya pon rasa geram kann dengan binatang ni, rasa nak peluk je. Ohh Best Moment :') Nak dengar satu cerita takk ? Tapi sebenarnya banyak kisah tentang binantang ni tapi Hafiz hanya menceritakan sebuah kisah sahaja. 
   
         Pada suatu hari ditengah malam dan lokasinya di tempat kedai family ku. Waktu jam pon Hafiz taktau pukul berapa tapi yang penting malam laa, kayy. Time tuh Hafiz bawa MOK pergi kedai my family, saja dia nak keluar rumah, kesian dia asyik terperap je dalam rumah, sesali-sekala bawa lah ia keluar kejap. Time tuhh Hafiz dah siap masak burger semua untuk customers then my sis suruh bawa MOK balik rumah sebab dia suka merayap sana sini, mana tak suka dia merayap kan, dah laa kucing jenis PARSI dan bukan mudah nak mencarinya dekat merata tempat. Then Hafiz pon pegang sensorang MOK tuhh then bawanya balik ke rumah. Time tengah bawa motor while pegang MOK, Hafiz ada jugak terasa benda berair dekat tangan and bau busuk dekat baju, time tuhh benda tuhh semua tak fikir pon time tunggang motor tuhh. Hafiz focuskan kepada kucing ituu dengan jalan raya je <--- Penunggang berhemah XP Kau ada ? xD Hehehe, then bila dah sampai rumah tuhh, tergesa-gesa lah Hafiz check bau mana benda tuhh datang, rupanya dia berak dekat my clothes. Kurang asam betul MOK ni. Tapi takpa, untuk dia, gua tak kesahh xD Comel sangat, memang gerammm sangat tengok dia. Apalagi, time tuh laa cari kain semua then basuh laa my clothes and serpihan dekat tempat sit motor tuhh, ada jugakk kecaihan tahinya disitu. Then Hafiz bawaknya masuk ke dalam sangkarnya balik bersama it mom. Then macam biasa laa, Hafiz pon macam biasa pergi ke kedai balik dengan buat muka nothin' happen berlaku time tuhh. Berlakon laa best xD Acahh je :). Itulah serba sedikit kisah Nothin' Feeling Moment. Jyeahh ! Hahhaa. 

        Conclusion of this title is sayangilah haiwan peliharaan Nabi. Ia juga satu daripada haiwan favourite nya. Jangan kejam terhadap ia walaupon ia tak pernah mengasari anda. Hidup di dunia ni hanyalah sungguh singkat. Amalan kebaikan perlu diperlebihkan demi diri sendiri juga dan perbuatan anda akan sentiasa diperhatikan oleh malaikat-malaikat dan Allah S.W.T :) Temui Hafiz dilain post yang akan datang dan sentiasa mengetahui isu-isu terkini dari Hafiz okayy ? See you when i see you, Assalamualaikum :) 
                 

No comments:

Post a Comment